Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dimarts, 15 de maig del 2012

Vil·la Urània no s'enderroca!

-Senyor Comas, l'ha errada de mitj á mitj. Pera obtenir 
subvencions, deixis d'Observatoris y cosas científiques. 
Fassi una Iglesia, y'n tindrá tantas com vulgui.

Informa un representant de la família de Josep Comas i Solà, en el bloc d'Una lectora corrent, que el dia 11 de maig la família es va reunir amb el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, on es troba Vil·la Urània, la finca de l'astrònom barceloní que hauria estat enderrocada fa uns dies si la família, els veïns i la xarxa no ens hagéssim mogut per evitar-ho. De la reunió en va sortir el següent compromís:

  • A la finca de Vil·la Urània no s'hi faran habitatges; es dedicarà exclusivament a equipaments públics. Caldrà requalificar el solar.
  • No s'enderrocarà Vil·la Urània i mentre no es dugui a terme el projecte definitiu, se'n farà el manteniment, tant de la casa com del jardí.
  • Es farà una visita a la finca amb personal tècnic per determinar-ne l'estat actual
  • El districte en farà un pla funcional que s'ajusti als termes del llegat. Es prepararà amb urgència i possiblement el juny d'enguany ja es podrà portar ja al Consell de Districte. El presentaran també a la família de Comas i Solà.

[Podeu seguir tots els esdeveniments a l'apunt Vil·la Urània: Barcelona en òrbita]

9 comentaris :

  1. Dani Cortijo, un jove historiador molt actiu a la xarxa, ha estat l'artífex del "salvament" i l'aturada de l'enderrocament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Miquel. En Dani, avisat pel seu pare, va posar l'alerta en els mitjans de comunicació i va activar les xarxes socials. La família i uns pocs veïns ja estaven avisats, però no feien el soroll que després hem fet des dels blocs.

      Ens hauríem de moure també per altres coses, segurament més importants, però quan la gent està alerta és més fàcil motivar-la per altres necessitats.

      Elimina
  2. home, una bona noticia
    I l'acudit, molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aris, a veure com evoluciona tot.

      Elimina
  3. i després de la reforma faran pagar per entrar¿

    ResponElimina
    Respostes
    1. pons, esperem que no. I si no, ja ens queixarem. O no :)

      Elimina
  4. Menos mal que a veces moverse sirve para algo. Lástima que no se conserve también la casa de al lado que es muy bonita...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pombolita, moverse siempre sirve, aunque sea para darse cuenta de que no te hacen caso e insistir con mala leche.

      Elimina
  5. Per fi, una bona notícia!! I la bona notícia no és només que s'hagi aturat l'enderroc, sinó que una mobilització hagi aconseguit el seu propòsit. (fins i tot diria que la bona notícia és que hi hagi hagut mobilització).

    ResponElimina