Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

divendres, 7 de gener del 2011

Biblioteca digital de l'Orfeó Català


Joan Pau Pujol. Passions [Manuscrit 9 de l’Orfeó Català].
Començaments s. XVII. Música manuscrita, 37 f. (40 x 29 cm)

La Biblioteca de l’Orfeó Català presenta, dins la web del Palau de la Música, l'exposició virtual Tresors de la Biblioteca de l’Orfeó Català, on l'usuari té accés a prop de mil anys d'història de la música a través de documents singulars digitalitzats (alguns en format de llibre passapàgines),  i pot, en algun cas, escoltar alguna de les peces de música presentades. Són 50 documents de temàtica musical: edicions medievals, com un antifonari del segle XII, barroques, com els manuscrits de Joan Pau Pujol, i renaixentistes; còdexs il·luminats; partitures autògrafes, d'Albéniz i Granados, entre d'altres; cartes, com la d'Erik Satie; programes de concerts; fotografies i cartells modernistes.

La Biblioteca de l'Orfeó Català és una de les biblioteques musicals més importants i, a banda d'aquesta exposició, disposa d'un fons de col·leccions digitals, un projecte patrocinat per Fundación Telefónica, que conté prop de 17.000 imatges.


Per altra banda, la web d'ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues), un portal d'accés obert que inclou publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana, i que és un dipòsit cooperatiu de preservació digital impulsat per la Biblioteca de Catalunya amb el suport del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), ens permet accedir a la Revista Musical Catalana (Barcelona, 1904-1936).


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada